Coaching en counseling

Coaching op persoonlijke effectiviteit

Coaching is een manier om jezelf te leren kennen en je functioneren te verbeteren. Door coaching leer je zien wat je kwaliteiten zijn en waar je nog aan kunt werken om optimaal te functioneren. Iedereen heeft 'belemmeringen' of zaken die 'in de weg' zitten. Deze kunnen te maken hebben met overtuigingen, gedrag, emoties of de omgeving. Via coaching krijg je inzichten en leer je technieken om het beste uit jezelf te halen.

Voorbeelden van thema's die aan de orde kunnen komen: Leiderschap, Vitaliteit, omgaan met werkdruk, stressmanagement, Plannen en organiseren, belemmerende overtuigingen (RET), invloed en communicatie.

Kijk ook onder thema's voor de mogelijke inhoudelijke invulling.

Coaching op persoonlijke ontwikkeling en loopbaan

Hierbij gaat het om koers zoeken. Door je af te vragen wie je bent, wat je kunt en waarvan jij gelukkig wordt, leer je richting geven aan je leven en loopbaan. Met praktische oefeningen en inspirerende gesprekken leer je concrete doelen te stellen en stappen te ondernemen. Hierdoor komen je leven en loopbaan meer in de richting van je wezenlijke ideaal.

Kijk ook onder thema's voor de mogelijke inhoudelijke invulling.

Counseling

Counseling is gericht op het omgaan met diepere persoonlijke problemen. Iedereen maakt in zijn leven moeilijke situaties en fasen mee. Deze kunnen zich voordoen in relaties met anderen of op het werk. Het kan ook gebeuren dat je twijfelt aan jezelf. Het is niet altijd makkelijk om daar zelf volledig uit te komen. Bij de begeleiding richten we ons op het verkennen en ervaren van zaken die diep kunnen raken. We proberen inzichten te verkrijgen en zaken actief te verwerken. Vervolgens werken we snel toe naar een positieve opbouw van de toekomst.

Wat deelnemers zeggen

"Ik ben ontzettend enthousiast over de gesprekken met Koosje, waar ik altijd vol energie vandaan kwam. Koosje is heel goed in het naar voren halen van de positieve dingen."
Fredie Peper
Studentendecaan Hogeschool van Amsterdam
"Onze sessies gaven me de kracht om mezelf in een positieve lijn verder te ontwikkelen, zowel privé als zakelijk."
Claire
Bedrijfsjuriste
"Koosje is erg deskundig en vakbekwaam en daarnaast een heel prettig en levendig persoon. De sfeer bij haar was altijd goed en ik voelde me volledig op mijn gemak om openhartig mijn verhaal te doen."
Jeroen van Schaick
Zorgbegeleider bij Philadelphia
"Koosje is adequaat en heeft razendsnel door waar je het over hebt. Haar energie is aanstekelijk en ik kon heel goed met haar lachen. Ik vind haar echt een voorbeeld van vitaliteit."
Miriam Wolthuis
Leerkracht speciaal onderwijs
"In het begin stond ik behoorlijk sceptisch tegenover een bedrijfscoach, maar na het eerste gesprek veranderde mijn mening totaal."
Eva
Juriste